Академия за родители

IMG_4107

През изминалата година бях част от партньорската мрежа на Академия за родители във Варна, която привлича стотици родители всеки месец. Водени от въпроси за бременността и раждането, позитивното родителство, се случиха богати дискусии, в опит за търсене на отговори по ключови теми:
Как да се подготвя за раждането?
Как да се справя със следродилната депресия?
Как се променят отношенията в семейството след появата на детето?
Как да остана спокоен родител?
Как да въведем правила в семейството?
Как да се справя с емоционалните кризи?
Как да подготвя детето за адаптация в градина?

Родителите споделят, че им е трудно да се ориентират в морето от информация. В преследване на едни цели, често пропускат важни етапи, които да подпомогнат и свържат детето с нуждите му. Често вместо да им помагат пренаситените от съдържание информационни източници, ги объркват и карат да се чувстват безпомощни и некомпетентни родители!

Това ме подтикна към един друг формат на срещи, в който семействата да имат възможност „да си кажат“, да бъдат изслушани, да бъдат подкрепени и насочени в трудностите, които преживяват със своето родителство.
Удовлетворена съм от обратните връзки, общуването и възможността да случа тези събития, заедно с доказани колеги и партньори! Пожелавам си и през Новата година да успея да подкрепя поне още толкова родители, да им помогна да намерят своите отговори и път в родителството!